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Additional Question and Answer 
 

 
Q.   Is there any requirement to submit cost / pricing information in our response or will this be part of 

the contract negotiation process with a selected vendor?  The RFP document does not appear to 
have any requirement to submit pricing for the proposed services.  Pricing / cost appears to be 
referenced in two places in the RFP document as follows: 

  
RFP Section II.B. Paragraph 5 which states “The vendor, in exchange for compensation to be paid 
entirely by Licensees through the Commissioner on a per transaction fee basis pursuant to new 
§2235B(e)(4) and as scheduled by the Commissioner, shall provide the following as a complete 
and comprehensive Database with report generating capabilities to meet the needs of the 
Commissioner as set forth herein” 

  
RFP Appendix A Section 2235B.e.4 which states “The Commissioner shall adopt rules or 
regulations for the administration and enforcement of this section. Such regulations shall 
include…A Rule authorizing a fee per transaction for data required to be submitted. The fee shall 
be payable by the licensee to the Commissioner.  The fee must reasonably reflect the costs 
necessary to defray the expenses associated with administering the provisions of this section. A 
customer shall not be charged all or part of the fee. 
 

A.   There is no requirement to submit that information in the RFP response. 
 


